Werken met Smaak en smaakoplossingen voor doelgroepen?


Voor bepaalde doelgroepen is het nuttigen van de reguliere maaltijden niet prettig. Hun smaak is veranderd door de behandeling of de fase van hun leven waar zij zich in bevinden.

Hier is iets aan te veranderen en dat is een mooie en dankbare uitdaging voor de medewerkers, die het eten en drinken verzorgen voor deze mensen.


Via de workshops Smaak en Smaakoplossingen leer je exact hoe je dit kunt oplossen in je organisatie. Door mijn ervaring met deze doelgroepen, weet ik, dat je door het volgen van deze workshop, direct in de praktijk aan de slag kunt en het verschil kunt maken voor jullie doelgroep.


De doelgroepen, waarbij smaakoplossing een waardevolle toepassing is:Bij oudere kwetsbare patiënten zijn er namelijk vaak meerdere aandoeningen tegelijk aanwezig. Het gaat om een combinatie van lichamelijke, psychische, functionele en sociale problemen. Ook voor oudere mensen waarbij het slikvermogen en de smaak en geur vermindert, is het dagelijks nuttigen van de maaltijden geen plezier meer, terwijl eten juist een plezier zou moeten zijn.

De oncologie patiënten, die behandeling krijgen voor hun oncologie is een andere doelgroep. Omdat bekend is, dat de verschillende behandelingen, die deze patiënten ondergaan invloed hebben op hun smaak en smaakbeleving.

Wat is smaak nou precies?


Omdat eten vaak vanzelfsprekend is, missen we soms de echte essentie van smaak. Ook is het lastig om te begrijpen wat smaak is, omdat we vele zintuigen tegelijk gebruiken.

Voor het bereiden van een smaakvolle maaltijd is het dan extra belangrijk dat het personeel juist en goed getraind is.

De workshops Smaak en Smaakoplossingen zijn in een logische volgorde opgezet, waarin de theorie de basis is, die daarna direct toegepast zal gaan worden in de workshops.

Naar overzicht workshopsEric-Jan Taste Solutions - info@ericjantastesolutions.nl - 06 - 50 498 318

© Eric-Jan Taste Solutions


Home Werken met Smaakoplossingen Workshops Kruidenmixen Nieuwsbrief Wie is Eric-Jan